שמנים אתרים לטיפול במחלות החורף ועונות המעבר

אנשי הארצות הקרות, מתבוננים בנו בחיוך – "זה חורף זה? זה מקסימום סתיו מה שיש לכם כאן…"
ואכן, החורף הישראלי דומה יותר לעונת מעבר, אך מביא אתו גם את רגישויות החורף.

עונות המעבר כשמן כן הן: בסתיו – מעבר מפתיחות לכינוס, מחום לקור; באביב – מכינוס לפתיחות, מקור לחום. בעונות אלו, אנשים רבים מדווחים על חוסר יציבות רגשית ועל ירידה בחוסן הגופני. מערכת הנשימה ומערכת התנועה הן הרגישות ביותר לעונות המעבר והחורף.

המחלות של עונות המעבר "מתלבשות" עלינו כאשר אנו במצב ירוד מבחינה חיסונית. מצב זה יכול להיות גם תוצאה של משבר רגשי, בריאותי או עבודה מאומצת לאורך זמן.
אנשים הסובלים ממחלות כרוניות (סוכרת לא מאוזנת, מחלת כרון, אי ספיקת לב ועוד), חשופים במיוחד למחלות של עונות המעבר.
שמנים אתריים יכולים לסייע לעבור עונות אלה בקלות, להקל על הסימפטומים ולקצר את משך המחלה. נכון ששמנים עובדים לאט יותר מאנטיביוטיקה, אבל הם עושים את העבודה בצורה טבעית ויעילה יותר עבור הגוף, וללא תופעות לוואי. עם זאת, צריך לשמור על ערנות תמידית לתהליך ההחלמה ולהשתמש ברפואה הקונבנציונלית כאשר לא חל שיפור במצב .

עונת מעבר

טיפול בשפעת 
תחושת חולשה פתאומית או המתפתחת בהדרגה, ללא סיבה ברורה, המלווה לעתים בצמרמורות ובעליית חום הגוף. אתם הולכים לרופא ומקבלים אבחנה כללית בשם "שפעת", המחייבת אתכם להישאר במיטה מספר ימים.
הטיפול בשמנים אתריים במקרה של שפעת הוא שילוב של לקיחה פנימית, נידוף ומריחה.
ללקיחה פנימית: תערובת של שמנים אתריים המוכרת בשמה המסחרי "סינרג'י" והמורכבת משילוב של השמנים האתריים הבאים: רוזמרין, אורן, אקליפטוס, לבנדר, מנטה חריפה, קוריאנדר, תימוס אדום והל, ביחס שווה (ניתן להשיג תערובת מוכנה). אופן השימוש למבוגרים: 2 טיפות של התערובת בכפית דבש, לבליעה על קיבה ריקה, 3 פעמים ביום. (שימו לב: סך הכל 2 טיפות תערובת, לא 2 טיפות מכל אחד מן השמנים) לילדים מגיל 9 ומעלה: 1 טיפה שלוש פעמים ביום. לא לתינוקות וילדים צעירים.
התערובת ידועה כמחזקת את מערכת החיסון ומחטאת את דרכי הנשימה.
נידוף: הדפת שמן אקליפטוס בחדר בתוך מכשיר אדים חמים מסייעת בטיהור האוויר וגם בהקלה על מערכת הנשימה ודילול הליחה.
מריחה: אם השפעת מלווה בשיעול וקשיי נשימה, מומלץ לטפטף 3-4 טיפות שמן אקליפטוס לתוך חופן שמן שקדים ולעסות את בית החזה והגב. לתינוקות מעל גיל 9 חדשים כדאי להשתמש באקליפטוס רדיאטה, שהוא עדין יותר ולשים רק טיפה אחת בכל עיסוי.
שפעת היא הזדמנות טובה למנוחה וחשבון נפש תקופתי. קבלו אותה כמתנה.

דלקת גרון
שמן אתרי בת קורנית (thymus vulgaris) נחשב אנטיביוטי, נוגד חיידקים, נוגד וירוסים, נוגד פטריות ופועל בצורה הטבעית ביותר לגוף, ללא תופעות לוואי. הטיפול הוא בבליעה: 2 טיפות בתוך כפית דבש שלוש פעמים ביום. החומר מר, אך יעיל ביותר.
יש להתחיל את הטיפול כאשר מתחילים להרגיש את כאב הגרון, לפני שהחיידקים יספיקו להתפתח ולשגשג.

קצרת (אסטמה)
האסטמה נחשבת לתופעה אלרגית. היא מתגברת בעונות המעבר עקב פריחות שונות ואבק ועלולה להיות מתישה ביותר.
שמן אתרי רבנסרה ( Ravensara ) מקל על מערכת הנשימה ומפחית את הצורך בשימוש בסטרואידים. הרבנסרה מרחיב את הסמפונות, מחזק את המערכת החיסונית ומכייח. מתאים גם לילדים מגיל ארבע שנים. מתאים לטיפול באסטמה, ברונכיט וסטרידור.
השימוש הוא בשאיפה: מטפטפים 2-3 טיפות על היד, משפשפים יד ביד, מקרבים את הידיים אל האף ושואפים מספר שאיפות עמוקות בזמן התקף. מומלץ לעשות גם עיסוי לבית חזה: לוקחים בקבוקון של 50 סמ"ק מזכוכית כהה, מכניסים לתוכו 40 טיפות (4%) שמן אתרי רבנסרה והשאר ממלאים בשמן נושא (שקדים למשל). מעסים היטב את בית החזה והצוואר פעמיים ביום בתקופות המועדות לפורענות. לילדים צעירים מוהלים 20 טיפות בלבד.
התקף אסתמטי מלווה בתחושה של חנק. כדאי להתבונן פנימה ולבדוק מהו הדבר הגורם לתחושה של חנק בחייכם? באסטמה אצל תינוקות,מומלץ שההורים יעשו את ההתבוננות עבור תינוקם וגם יבדקו עם עצמם, האם יש משהו בהתנהלותם ההורית אשר מעביר לתינוק תחושה של חנק? אין מדובר בהלקאה עצמית, אלא בהתבוננות שיש עמה לקיחת אחריות.

דלקת מפרקים
קיימים סוגים רבים של דלקות מפרקים, אתעכב במאמר על התופעה המוכרת כדלקת מפרקים שגרונית ((Rheumatoid Arthritis – RA המחמירה בעונות מעבר.
זוהי מחלה, שעלולה להיגרם כתוצאה מתהליך אוטואימוני, שבו המערכת החיסונית של הגוף תוקף את עצמה. הפגיעה הינה בדרך כלל במפרק אחד או יותר, בעיקר בידיים וברגליים, בצורה סימטרית – פגיעה במפרקים מקבילים ומתבטאת בהתנפחות, חום, אודם וכאב במפרקים הפגועים. המפרקים הפגועים נראים מוגדלים ועלולים להתעוות במהירות. התלונה העיקרית היא על נוקשות המפרקים, בעיקר בבוקר וכאב נודד, המתגבר במנוחה ופוחת בתנועה. יש דרכים טבעיות רבות להתמודד עם המחלה.
השימוש בתערובת של שמנים מסייע רבות בהתמודדות עם הכאב. להכנה עצמית של התערובת: קחו בקבוקון בנפח 50 סמ"ק מזכוכית כהה. הכניסו לתוכו 10 סמ"ק שמן ארניקה,
50 טיפות שמן אתרי אגוז מוסקט, 50 טיפות שמן אתרי ציפורן, 50 טיפות שמן אתרי מנטה חריפה והשאר שמן שומשום. מידע חשוב: אם העור פגוע או שרוט, אין להכניס שמן ארניקה לתערובת! מרחו ועסו היטב את המפרקים הכואבים ולאחר מכן הניעו אותם בצורה עדינה.
מומלץ לבצע התבוננות פנימית: המפרקים מייצגים בגוף את יכולתנו לנוע, לבצע שינויים בחיים בקלות ובזרימה וכן להתמודד עם שינויים שאינם תלויים בנו. התבוננו פנימה ושאלו את עצמכם "מה מפריע לי לבצע שינויים בחיי, ומדוע גופי מתנגד לכך?"

 

השימוש בשמנים הם בגדר המלצה ובאחריות הקורא בלבד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

nineteen − seven =

דילוג לתוכן